Wie Cees
Het, in grote lijnen, levensverhaal van Cees begint op de Veluwe en wel in Voorthuizen (gem. Barneveld). Hij is op een boerderij geboren en daar op gegroeid.
Op zijn tweede jaar heeft hij twee weken ter observatie in Harderwijk in een ziekenhuis gelegen. Deze ervaring heeft jaren lang impact gehad op de verhouding Cees en de “witten jassen” .
Om er één voorvalletje uit te lichten; zijn moeder nam hem eens een keer mee naar groot warenhuis in Barneveld, maar Cees wilde er niet naar binnen. Zijn moeder kocht een bal voor hem, maar van die omkoop praktijken moest hij niets van hebben en ging weer plat op de grond liggen. Stel toch eens voor, dat dit weer een ziekenhuis was.
Nee ! Nee!
Zijn lagere school periode heeft hij in Voorthuizen doorgebracht. Dit was 2x per dag een hele reis van á ± 4 km op de fiets.
De lagere Technische School periode heeft hij in Barneveld door gebracht, een reis van 2x per dag ± 9 km.
In drie jaar tijd heeft hij zijn diploma gehaald voor het Timmermans vak. Daarna besloot Cees dat het Timmermans vak niet de juiste keuze was voor hem en heeft er een toen zogenaamde “kopklas” bij gedaan.
Vandaar uit kon hij naar een middelbare school.
De middelbare school werd de MTS (Autotechniek) te Apeldoorn, met inmiddels een bromfiets, was de reis afstand ± 21 km (enkele reis).
In vier jaar tijd heeft hij het diploma; MTS Autotechniek inclusief ’t Middenstandsdiploma op zak. Het diploma voor de één jarige (extra) cursus; Cursus Landbouw Mechanisatie, heeft hij helaas niet gehaald.
In tussen had hij al tweemaal uitstel gekregen van “oom defensie”, zij konden niet zonder hem, dus daarna militaire dienst in.
De toenmalige Kromhout kazerne in Utrecht is de plaats waar hij zijn opleiding heeft gekregen tot onderofficier bij de TD (Technische Dienst).
Na deze opleiding werd hij geplaatst op de Dumoulin kazerne te Soesterberg, waar hij opleidingen verzorgde voor het eerste en tweede echelon rupsvoertuigen (Centurion). De daar, door gebrachte tijd was niet onaangenaam. Vanwege slaapplaatsen gebrek mocht hij thuis slapen, wat wil je nog meer.
Opdat er na deze diensttijd periode geen werk was te vinden, heeft Cees een garage gebeld, waar hij stage (MTS periode) heeft gelopen.
Dinsdag gebeld, donderdag een afspraak en de maandag daarop werkte ik al daar. Het was toentertijd één van de grootste garages van Amsterdam, met meerdere vestigingen. Op een dag moest hij voor afstelling van een specifieke gasinstallatie naar een garage in Amstelveen.
Toen hij daar binnenkwam stond hij daar perplex; Wauw wat een apparatuur had deze garage en wat zag het er schoon uit. Hij dacht, hier wil ik ook werken en zo gedacht zo gedaan.
Toentertijd was het garage bedrijf opgesplitst in een gas inbouwstation, garage en automotoren tuning. Diversen autocoureurs hebben hun weg gevonden naar dit bedrijf.
Vandaar dat Cees op een aantal race circuits in Europa is geweest, dit voor het uitvoeren van werkzaamheden en het was natuurlijk prachtig om de emoties mee te maken die uit een overwinning kwamen. Het tegenovergestelde gebeurde natuurlijk ook.
Na een zestal drukke jaren vond hij het wel weer tijd voor iets anders en dat werd de ANWB Wegenwacht. Na een aantal maanden opleiding werd hij in regio Badhoevendorp gestationeerd.
Met een “gele auto koerste” hij in Amsterdam en omstreken rond , om ANWB – Wegenwacht leden te helpen, die pech hadden met hun voertuig .
In de avond uren heeft Cees een viertal jaren cursus gedaan op het gebied van elektronica gevolgd. Per jaar werd er een examen gedaan, wat elk jaar ook positief is afgesloten.
Ook heeft hij hier na 6 jaar interesse naar andere werkzaamheden. Cees gaat op het Hoofdkantoor van ANWB te Wassennaar kijken of ze daar ander werk hebben.
Na een sollicitatie procedure wordt hij aangenomen als technisch adviseur bij de afdeling Caravan + Kamperen. Een cursus (DETEX) gedaan + het daarbij behorende diploma gehaald. Het werk bestaat uit zowel bureau- als buitenwerk.
Het bureau werk bestond grotendeels dan weer uit het beantwoorden van vragen van leden via de telefoon als per brief. Het buitenwerk bestond uit verzorgen van beurzen, acties en expertises.
Na een periode van, ik durf het bijna niet meer te benoemen, ± 6 jaar waren de interesses weer op en wilde hij nieuwe uitdagingen gaan zoeken. Na een interne sollicitatie heeft hij de uitdaging gevonden in de ICT. Deze werkzaamheden bestonden uit het coördineren ICT taken, in dit geval tussen de ICT-afdeling en klant (collega’s die gebruikt maakten van de ICT diensten).
Het werk was wel vaak hectisch, maar ook vele leuke dingen meegemaakt. Na een interne reorganisatie, zit ik nog altijd binnen de ICT – afdeling, maar op een ander gebied, namelijk; applicatiebeheerder.
In deze werkzaamheden zitten nog genoeg uitdagingen om het voorlopig vol te houden.
De ICT periode, ik durf het nu wel te benoemen, heb ik tot aan mijn vervroegd pensioen ± 20 jaar, uitgeoefend.
De laatste jaren heb ik mee mogen helpen om de analoge papierstroom te digitaliseren.
Nu geniet ik van geniet ik van mijn pensioen in Barneveld. Waar ik mijn vrije tijd o.a. besteed aan: Fietsen in de natuur, Fotograferen en aan Genealogie.